Nyheter   Spelningar   Bilder   Bandet   Diskografi   Video   Store   Gästbok
Svenska English
Bandet

Historien om Taikes 

Taikes [uttalas tajks] bildades i slutet av augusti 2002 av Johan, Alex och dåvarande trummisen Axel. Johan lyckades tjata till sig en reptid på det skitiga Bassment i hans hemtrakter i Kållered. De började repa in en Nirvana-cover innan den första egna låten såg dagens ljus... nämligen "My Thoughts". På vårterminen var det dags att hitta ett bandnamn. Efter att ha funderat på namn som "Bootleg" och "Little Tikes" så föreslog Alex att de skulle heta Taikes. Strax därefter lämnade Axel bandet. Det var helt enkelt inte hans grej. Då kom Oskar som spelade i det dåvarande bandet Aroma. Deras första spelning blev riktigt lyckad och Oskar blev trummis på heltid. Då spelade de 4 låtar varav bland annat hiten "Reflections" som föjt dem sedan dess.

Ett band som Taikes förknippats väldigt mycket med är Nirvana. Något som fått både positiva och negativa reaktioner. Hur som helst så har Taikes tonat ner Nirvana-stämpeln lite grann. Inte för att bli av med den, utan för att de helt enkelt utvecklats lite efter deras egen musiksmak. Numera låter de ungefär som en blandning av Nirvana och Placebo.
"Vi har hamnat i en blandning av Grunge, Pop-Rock å Emo-Rock. Så jag har finurligt förkortat det till Emo-Grunge." säger Johan.
Johan

    - sång, gitarr och låtskrivare

Namn: Johan Fredin
Född: 1986-04-25
Bor: Mölndal
Uppgifter i Taikes: Sång, gitarr och låtskrivare
Gitarr: Fender Jazzmaster
Effekter:
Ibanez Tonelok SM7 Smashbox, Ibanez Tonelok DE7 Delay/Echo, Ibanez Tonelok PM7 Phase Modulator, Ibanez TS9 Tubescreamer, Boss TR-2 Tremolo, Boss TU-2 Chromatic Tuner.

Johan var aldrig intresserad av musik förrän han började spela gitarr 2001. Några månader senare började han skriva musik. Hösten 2002 började han på Aranäs musiklinje. Där träffade han Alex. Efter gymnasiet började han driva runt på olika jobb och spenderade en del tid i Mexico med sin flickvän. Just nu jobbar han för fullt.

[ Läs Johans personliga sida ]

Kontakta Johan: johan [at] taikes.com


Alex

    - basist

Namn: Alexander Hedling
Född: 1986-10-20
Bor: Mölndal
Uppgifter i Taikes: Basspel samt ljudtekniker
Spelar på: 5-strängad okänd Samick, 5-strängad Peavey Foundation 2000, Boss OD-2 overdrive-pedal, Behringer Bassoverdrive-pedal samt en Zoom 506 II-pedal

Alexander började spela bas under våren 2001 efter att ha fått spela Chicagos "25 or 6 to 4" under en musiklektion på Kvarnbyskolan. Strax efter att han upptäckt styrkan i detta instrument sökte Alex till det estetiska programmet på Fässbergsgymnasiet. Han lyckades inte, vilket resulterade i att han hamnade på Aranäsgymnasiets estetiska program. Redan första dagen mötte Alex Johan vilket kom att resultera i bandet Taikes. Efter gymnasiet så prövade Alexander diverse yrken som målare, lagerarbetare med mera innan han slutligen hamnade på där han än idag studerar på det socialpsykologiska programmet.

[ Läs Alex personliga sida ]

Kontakta Alex: alex [at] taikes.com


Oskar

    - trummis

Namn: Oskar Landgren
Född: 1985-10-02
Bor: Göteborg
Uppgifter i Taikes: Trummis, layout, webdesign
Spelar på: Pearl MLX (14"x6,5", 10", 12", 14", 22"), Meinl Byzance HH och splash 8", Zildjian A Custom crash 18" och splash 10", Paiste Alpha crash 16", Sterling heavy ride 20", Paiste 2002 ride 20"

Oskar Landgren är bandets trummis. Han har spelat trummor och slagverk sedan 1994. Musiken har alltid varit en viktig del i hans liv och har förutom med slagverket även tagit sig uttryck i medverkan i olika körer, musikaler, Chalmersspex och andra sammanhang. De senaste åren har han dock även befunnit sig en stor del av sin tid på Chalmers tekniska högskola i Göteborg där han läser teknisk fysik. I samband med ett popbandsprojekt 2002 träffades Oskar och Alex, som tidigare endast känt varandra som vänners bekanta, för att sedan som inhoppande vikarie till första spelningen med Taikes till att spela tillsammans på allvar.
Uppgifterna i Taikes omfattar för Oskar förutom att givetvis spela trummor även att ta hand om hemsidan och fixa med layoutarbete när det blir skivomslag, loggor eller annat smått och gott.

[ Läs Oskars personliga sida ]

Kontakta Oskar: oskar [at] taikes.com

Tweets by @taikes
Theory of Mind
Get the Taikes T-shirt!
Listen to Taikes on Spotify Random image 1
Random image 2